Mitt fokus ligger på att se människan jag har framför mig och anpassa mina behandlingar därefter - alla människor är unika och ska behandlas därefter! God kvalitet och det där lilla extra lägger jag stor vikt på.

 

 

Icebug Insoles

I modern tid har golv och vägar blivit mycket hårdare, samtidigt som medelvikten har ökat. Våra fötters struktur och förmåga att bära oss har inte utvecklats i samma grad. Utan stöd till fötterna kan detta leda till en mängd olika överbelastningsskador och problem i fötterna och högre upp i kroppen. Icebug-sulan kan hjälpa till att förebygga och motverka en del av dessa.

Icebug Insoles är en svensk produkt som bygger på ett världspatent från Ortolab, Skandinaviens ledande tillverkare av ortopediska fotbäddar

En grundprincip för Icebug är att utgå ifrån fotens naturliga rörelse och stötdämpning. Fotbäddarna arbetar med foten och är utformade för att ge det stöd som behövs i varje skede av steget. För att säkra tillräckligt stöd för fotvalven utan att hämma fotens naturliga rörelse erbjuder Icebug ett dynamiskt stöd. Det skyddar effektivt fotvalven från att kollapsa samtidigt som det låter fotens muskler arbeta och bibehålla styrkan.

Gjord för att göra dig bättre

Oavsett om du elitidrottar, står och går mycket på jobbet eller är en aktiv friluftsmänniska blir du lite bättre med en fotbädd från Icebug i skon. Fotbädden ger rätt stöd, precis där det behövs, genom hela steget. Det minskar risken för skador, ökar orken och ger dina fötter en bekvämare vardag. Principen för Icebug Insoles bygger på de beprövade lösningarna i Ortolabs individuellt anpassade fotbäddar.

 

 


Oumbärlig på riktigt

Bra fotbäddar är en av de viktigaste investeringarna du kan göra i tillbehör. Den syns inte särskilt mycket, men den känns inte heller alltför mycket i plånboken. Däremot gör den enorm skillnad för ditt mående och din prestation.

Fin utan pin

Vissa skor är mer snygga än bekväma. Med fotbäddar från Icebug Insoles adderar du komfort till de flesta skor. Så kan du välja skor efter hur du vill se ut. Bekvämt blir det tack, dem ger stöd i foten och minskar belastningen hela vägen från knän till nacke.

 

Ett steg med Icebug Insoles

  1. Sulan följer fotens konturer och ger en tredimensionell passform som både stöder och stabiliserar fotvalven.
  2. Sulans hälkopp samlar ihop fettkudden i hälen. Vid hälisättning komprimeras sulans mjuka lager mellan två upphöjningar, vilket ytterligare förbättrar stötdämpningen.
  3. ArchFlex-sulans dynamiska valvstöd optimerar fotens naturliga stötdämpning. När kroppstyngden flyttas fram över foten plattas fotvalven ut för att ta upp stötarna, med början i det längsgående valvet.
  4. Mitt i steget, när hela kroppstyngden vilar på foten, plattas också det tvärgående främre fotvalvet ut. ArchFlex-sulan ger då stöd åt fotvalvet och förstärker på så sätt dess naturliga rörelse och stötdämpning.
  5. ArchFlex-sulans två upphöjningar på sidorna av hälen ger tillbaka rörelseenergi med en mjuk trampolineffekt. Fotvalven börjar då återgå till sin naturliga form med längsgående valvet först.
  6. Med hjälp av ArchFlex-sulans dynamiska stöd återtar fotvalven sin naturliga form. Det dynamiska stödet är ArchFlex-sulans unika egenskap och skyddas av ett svenskt världspatent.